Kleinschalig en persoonlijk Kinderdagverblijf Mimpi - Wij bieden méér dan alleen kinderopvang
Kinderdagverblijf Mimpi

Nieuws

Ouderavond 2013

Ouderavond 2013

NIEUWS

OUDERAVOND

Op woensdag 6 maart hebben we i.s.m. de onderwijsbegeleidingsdienst een (inloop-)ouderavond georganiseerd. Deze gehele avond stond in het teken van ons thema “VERKEER”.

Tijdens deze avond konden ouders onder het genot van een hapje en drankje, alles m.b.t. het thema “Verkeer” zien, beleven én ervaren. Ook konden ouders middels foto’s zien wát hun kind(eren) nou eigenlijk allemaal doet/doen tijdens een dagje bij ons in de kinderopvang.

De leidsters hadden samen met de kinderen de groepsruimten leuk versierd met diverse knutsels en foto’s. In de peutergroep werd een film getoond waarin onze kinderen de hoofdrol speelden, dit alles in het thema “verkeer”. In de babygroep was een foto-presentatie te zien waarin te zien was hoe een dagje babygroep er nou eigenlijk uitziet .

Het was een geslaagde en gezellige avond met een goede opkomst !

 

PEDICURE

“Even nageltjes knippen”

Bij kinderdagverblijf Mimpi & Lumba Lumba in wijk ’t Kalf is pedicure Josie Lubbes van Perfect Skin op bezoek geweest.

Nageltjes knippen

Nageltjes knippen

Om de beurt kregen de kinderen een voetverwennerij… Slofjes uit, sokjes uit… de nageltjes werden nagekeken door Josie en indien nodig geknipt en/of verzorgd.

Wie heeft er weleens problemen met het knippen van de nageltjes van zijn kind? Hoe verzorg je de voetjes van je kind het beste? Wat doe je als een nageltje anders groeit dan zou moeten”? Wat doe je, als je een probleem aan de voetjes van je kind denkt te ontdekken?

Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een ingegroeid nageltje. Josie heeft een eigen praktijk in Wormerveer in ondermeer voet-, gezichts- en lichaamsverzorging. Eventuele kleine probleempjes konden ter plekke worden verholpen.

Ook voor advies en tips, bijvoorbeeld m.b.t. het nageltjes knippen konden de ouders terecht. Een grote zus die haar broertje en zusje op kwam halen mocht haar nagels even laten verzorgen. Dat was leuk! Bij voldoende belangstelling zal Josie in de toekomst waarschijnlijk vaker bij het kinderdagverblijf langskomen.

Zie hier het krantenartikel!

 

PEUTERDANSLES – “Kinderen van “Kdv Mimpi per vliegtuig naar “Schudland”

In de maand februari kwam Esther Triz (tevens o.a. dansdocente Fluxus en balletschool Jemi) 1 x per week peuterdansles geven aan de kinderen van “Kinderdagverblijf Mimpi” op het Kalf in Zaandam.

Omdat er deze maand over verkeer werd gewerkt, heeft juf Esther Triz de kinderen per vliegtuig meegenomen naar “Schudland” ! De kinderen vonden het prachtig!

Nadat de kinderen zelf een vliegtuig hadden gevormd en waren gearriveerd in “Schudland” mochten ze uitstappen en werden ze uitgenodigd om op swingende muziek lekker mee te “schudden” en te dansen!

Dansles

Dansles

Dansles

Dansles

Dansles

Dansles

Dansles

Dansles