Selecteer een pagina

Kinderdagverblijf Mimpi

Al 19 jaar kleinschalige, persoonlijke kinderopvang met net even dat extra

ContactInschrijven

Kinderdagverblijf Mimpi

Kinderdagverblijf Mimpi is een kleinschalig kinderdagverblijf waar ervaren beroepskrachten liefdevolle opvang bieden aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Mimpi – het Indonesische woord voor dromen – is in 2001 ontstaan vanuit de gedachte dat er voor kinderen niets fijner is dan dromen, fantaseren, beleven, ervaren, experimenteren en uitdagingen aangaan.

Algemene informatie

MIMPI heeft 2 groepen. Wij proberen wij in één groep de nadruk te leggen op de kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar en in de andere groep op de kinderen van 2-4 jaar.

(Soms maken we echter  i.v.m. het aantal kinderen gebruik van één groep. Uiteraard zorgen we ervoor dat de kinderen het aanbod en de zorg krijgen wat ze nodig hebben.)

 Groep 1: maximaal 10 kinderen

Groep 2: maximaal 16 kinderen

Wij houden ons aan de regelgeving zoals te vinden in de Wet Kinderopvang m.b.t. het aantal leidsters op de groep.

Al onze pedagogisch medewerksters beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag welke dient te zijn overlegd vóórdat zij bij ons op de groep worden toegelaten.

Doel

Het doel van MIMPI is om uw kind(eren) spelenderwijs de vaardigheden te laten beheersen die ze later ook op de basisschool nodig hebben. Dit willen wij bereiken door ze spelenderwijs te laten leren, met de nadruk op spelenderwijs.

Wij zullen niets opdringen aan een kind waar hij/zij absoluut geen zin in heeft of nog niet aan toe is. Wél proberen wij altijd om de kinderen enthousiast te maken, waardoor zij uit eigen beweging graag mee willen gaan doen.

We maken binnen ons kinderdagverblijf gebruik van “DOE MEER MET BAS” (onderdeel van de speel/leermethode “BAS”) en “PIRAMIDE”. Beiden maken gebruik van praatplaten, geïllustreerd door Dagmar Stam.

Dit zijn speel/leermethodes speciaal ontwikkeld voor peuters en een hele leuke leidraad voor het aanbieden van allerhande activiteiten waarin op een leuke, speelse manier heel veel vaardigheden aangeleerd kunnen worden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan : herkennen en benoemen van kleuren, tellen, knippen etc. etc. Máár ook wordt uw kind gestimuleerd om over dingen na te denken, zich te uiten, samen te spelen en te delen met andere kinderen etc. Deze manier van werken stimuleert ook de taalontwikkeling en de zelfredzaamheid van uw kind. Allemaal vaardigheden die hem goed van pas komen om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige kleuter. Deze methodes worden afzonderlijk van elkaar gebruikt. De pedagogisch medewerksters bekijken regelmatig welke methode het best past bij de groep en de aan te bieden activiteiten/thema’s.

 

Voor onze dreumesjes worden de activiteiten aangepast aan het niveau van de kinderen, zodat het voor hen ook leuk en leerzaam is om mee te doen aan de activiteiten die worden aangeboden.

Meedoen is voor alle kinderen absoluut vrijblijvend…het moet vooral leuk zijn voor de kinderen !

De baby’s zijn meestal nog te klein voor al deze activiteiten. Voor hen ligt het accent op het verzorgen, voeden , knuffelen en de wereld om hen heen te ontdekken. Uiteraard is er voldoende materiaal aanwezig om uw kind te stimuleren zich te ontwikkelen van baby naar dreumes en hier wordt door onze pedagogisch medewerksters veel gebruik van gemaakt. Leuk om nog te noemen is onze snoezelhoek. Een heerlijke plek voor onze babies , waar ze zich heerlijk kunnen ontspannen, verwonderen, beleven, om zich heen kunnen kijken…Een heus verwarmd waterbed met spiegelwanden, lampjes, lichteffecten… Een plek waar wij best een beetje trots op zijn dat wij deze hebben !

Centraal staat de aandacht voor elk kind afzonderlijk en de mate van plezier. “Elk kind is uniek !” Het is belangrijk dat elk kind het naar zijn of haar zin heeft en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Openingstijden

Maandag 7.00 – 18.00 uur
Dinsdag 7.00 – 18.00 uur
Woensdag 7.00 – 18.00 uur
Donderdag 7.00 – 18.00 uur
Vrijdag 7.00 – 18.00 uur

Op de officiële feestdagen en de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn wij gesloten (ook enkele extra dagen, zie overzicht bij tarievenlijst)

Bereikbaarheid

Kinderdagverblijf MIMPI is gelegen op het oude Kalf in Zaandam.

Voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor-, om- en achter het kinderdagverblijf.

Bushalte op ongeveer 5 minuten loopafstand.

Vanuit het kinderdagverblijf bent u met de auto binnen enkele minuten op de snelweg richting Amsterdam of Purmerend.

Contact met de ouders

Contact met ouders vinden wij heel belangrijk. Met het achterlaten van uw kind draagt u de dagelijkse zorg aan ons over. Wij voelen de grote verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt heel goed en zullen hier nooit licht over denken. U laat immers iets heel kostbaars bij ons achter. Een goed contact met u als ouder is daarom heel belangrijk. Bij Mimpi vinden deze contacten als volgt plaats:

  • Vóór plaatsing vindt een intakegesprek plaats met één van de pedagogisch medewerksters die uw kind gaat opvangen. In dit gesprek kunt u al uw vragen aan haar stellen en zij zal u op haar beurt, behalve voorzien van alle antwoorden, ook zo goed mogelijk vertellen wat u van Mimpi kunt verwachten en wat Mimpi van u verwacht. U krijgt voordat dit gesprek plaatsvindt een vragenformulier waarmee wij belangrijke informatie over uw kind willen verkrijgen die belangrijk is om uw kind goed op te kunnen vangen en in te springen op eventuele individuele wensen. Dit formulier dient tijdens dit gesprek te worden overhandigd en kan, desgewenst, worden besproken/toegelicht en/of samen met de pedagogisch medewerkster worden ingevuld.
  • U kunt ook altijd met uw vragen en/of opmerkingen bij de pedagogisch medewerksters terecht tijdens het halen en/of brengen van uw kind en mocht u hier prijs op stellen dan zijn zij altijd bereid tot het maken van een afspraak zodat er wat meer tijd en rust is om e.e.a. door te spreken.
  • Mimpi organiseert, bij voldoende belangstelling, een ouderavond/thema-avond waarbij wij proberen de thema’s zo actueel mogelijk te houden. Houdt u hiervoor onze nieuwsbrief en het informatiebord op de deur goed in de gaten.
  • Als u het leuk vindt dan betrekken wij u ook graag bij onze diverse activiteiten. Denkt u hierbij aan: jaarfeest, sinterklaas, kerst, uitstapjes enz. Laat het ons weten als u dit wenst.
  • Wij stellen het zeer op prijs als u niet blijft rondlopen met uw eventuele grieven. Hoe klein (of hoe groot) deze ook zijn: laat het ons weten! Alleen dan kunnen wij er iets aan verbeteren of u uitleggen waarom dingen gaan zoals ze gaan zodat u er iets meer begrip voor kunt opbrengen. U kunt hiervoor terecht bij de pedagogisch medewerkster(s) van uw kind, of de directie.

Belangrijke documenten

Nieuwsgierig geworden?

U bent van harte welkom om vrijblijvend een kijkje bij ons te komen nemen.

Hiervoor kunt u telefonisch of per email een afspraak maken.

Tel. 075-6702955

Email : kinderdagverblijfmimpi@hotmail.com

Reacties van ouders

Lieve leidsters,

 

7 jaar geleden kwamen wij voor het eerst bij jullie binnen. Het voelde meteen goed en vertrouwd. Onze oudste , die het 1e jaar op een kinderdagverblijf in Amsterdam zat, had daar alleen maar gehuild en begon bij jullie meteen te spelen ! Ik wist niet wat ik zag ? !

Dit moést goed zijn, en dat wás het ook ! Méér dan goed !

Jullie zijn altijd betrokken en meelevend, zowel naar de kindjes als naar de ouders. Zó liefdevol als jullie met de kindjes omgaan… Fantastisch ! Jullie hebben altijd meegedacht als er iets was met één van onze kindjes. Wij hebben onze “stukjes goud” altijd met een gerust hart bij jullie achter gelaten ! En dat was een ontzettend fijn gevoel. We zijn jullie daar ongelooflijk dankbaar voor !!!

Helaas moeten we nu afscheid van jullie nemen. Gelukkig nemen we de fijne herinneringen mee.

We zullen jullie héél erg missen ! Wie weet komen we elkaar nog eens tegen .

 

Onze dank is groot !

 

Liefs

Ouders van 2 kinderen (Juli 2020)

Lieve Mimpi-juffen,

We willen jullie bedanken voor het warme welkom dat we hier 3,5 jaar geleden van jullie kregen.

Wij hadden vanaf het 1e moment het gevoel dat ons kindje bij Mimpi op haar plek was. Met liefde en aandacht omringd.

Ook willen we jullie bedanken voor jullie flexibiliteit, het meedenken als “hoge opvangnood” hadden in moeilijke tijden.

Maar vooral willen wij jullie ontzettend bedanken voor : spelen met de babies, little pony’s, knutselen, zingen, springen op de trampoline, de leuke verhaaltjes in het Mimpi-schriftje , de uitjes naar Artis, buitenspelen onder de kastanjeboom, de fantastische Sinterklaas rondvaarten, de mooie vlechten die jullie vaak in het haar van onze dochter maakten en alles wat ze bij jullie heeft geleerd !

Dikke knuffel van ons !

Ouders van 1 kindje (Juni 2020)

Lieve Mimpi leidsters,

We willen jullie van harte bedanken voor jullie warmte, liefde, flexibiliteit en creativiteit !

Onze dochter kwam altijd ontzettend graag naar Mimpi ! Ze is door jullie een meester knutselaar geworden ? ! Knutselen was haar favoriete bezigheid bij jullie !

Veel liefs van ons !

Ouders van 1 kindje (Maart 2020)

Lieve Mimpi (juffies) ?,

Jeetje , het is gewoon tijd om afscheid te nemen…

Ik vergeet nooit meer dat we 6 jaar binnenkwamen met ons 1e kindje, wat spannend, alles nieuw, alles vreemd…maar met alle liefde opgevangen door jullie en een ongelooflijke leuke tijd heeft hij gehad. (waar hij het overigens nog steeds over heeft)

Uiteraard door de goede ervaring met ons 1 kindje, twijfelden we geen moment om ons 2e kindje ook bij jullie opvang te plaatsen. Zij had helaas wat meer moeite om ons los te laten en ging het liefst weer terug met ons mee naar huis, maar ook hier zijn jullie super mee omgegaan.

Het heeft even geduurd en toen vroeg ze echt uit zichzelf…”Is het al Mimpi dag?” En nu horen we dat dus dus bijna dagelijks, al bijna anderhalf jaar lang ! hahaha

Wat ging ze met plezier naar jullie toe ! Altijd leuke verhalen als ze thuis kwam en wat ze allemaal weer gedaan had op een dag.

Bijna wekelijks als we onderweg naar Mimpi waren de vraag…”Misschien mag ik weer geschminkt  vandaag !” En dolgelukkig als ze weer geschminkt thuis kwam en ook nog gelakte nageltjes had ! Echt in de 7e hemel was ze dan !

Nu start er een nieuwe fase en gaat ze naar de basisschool. Nieuwe fase waar we in zullen belanden, maar onze kinderen zullen de tijd bij jullie niet meer vergeten, dat weten wij zeker en daarom wij dus ook niet.

We willen jullie daarom ook allemaal stuk voor stuk bedanken voor alle mooie 6 jaren en de goede zorgen die we bij jullie hebben gehad voor onze kinderen.

Wij als ouders zullen dus ook terugkijken op een mooie tijd bij Mimpi en zullen jullie ook altijd blijven aanbevelen bij andere (kersverse) ouders als de vraag komt naar welk kinderdagverblijf ze heen zouden moeten gaan.

Wij denken dat jullie toch uniek blijven, het huiselijke gevoel geven aan de kinderen , geen steriele bedoening zoals je bij veel kinderdagverblijven ziet en buiten dat de leuke activiteiten die jullie buiten de normale leuke dagen ondernemen.

Duizendmaal dank !

En wie weet komen we nog eens langs om gedag te zeggen dus voor nu TOT ZIENS ? !

Veel liefs

Ouders van 2 kinderen (Juli 2020)

Lieve juffies,

Bedankt dat jullie altijd goed voor onze jongen zorgen.

Jullie leveren zeker een groot aandeel in de ontwikkeling van onze zoon.

Wij merken dat hij het superfijn heeft bij jullie en dat hij echt met plezier naar jullie toe komt.

Ook met ophalen is hij vaak niet weg te slaan en dat is een heel goed teken.

We hopen dat jullie een fijne leidsterdag hebben !

Jullie zijn topleidsters !

Liefs

Ouders van 1 kindje (September 2020)

’T ZIT D’ROP !

Toppers van MIMPI

Wij willen jullie enorm bedanken voor de afgelopen 4 jaar ! Wat zijn jullie stuk voor stuk kanjers van meiden !

Onze zoon, maar ook wij hebben ons altijd erg thuis gevoeld ! Hoe belangrijk en fijn om zo’n fijne plek te hebben gehad waar wij onze zoon altijd met heel veel vertrouwen naartoe brachten.

Hoe gek om zo’n periode nu af te gaan sluiten !

Wat is het snel gegaan ! Van baby naar deze mondige, vrolijke kleuter die helemaal klaar is om te starten op de basisschool !

Wat een fijne herinneringen hebben jullie voor onze zoon gemaakt : Verjaardagen vieren, Artis uitjes, Sprookjeswonderlang, trampoline springen, dansen op muziek, Sinterklaas, knutselen, waterbed, vriendjes maken, voorleesdagen etc.

Blijf wie jullie zijn !

Heel veel liefs van ons !

Ouders van 1 kindje (Augustus 2020)

IK VLIEG NAAR SCHOOL !

Lieve allemaal,

Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor onze zoon !

Onze zoon heeft geloof ik alle dagen plezier gehad !

Het komt zo vast goed !

Liefs

Ouders van 1 kindje (Augustus 2020)

In de buurt konden we kiezen uit drie kinderdagverblijven. We kozen voor Mimpi, vanwege de persoonlijke benadering, het feit dat ze mee denken, flexibel zijn en het er knus is. Wij wilden geen ‘organisatie’, een bolwerk van kinderdagverblijven die omver valt van de regeltjes en waar ‘mee denken’ onmogelijk lijkt. Wij wilden een goed kinderdagverblijf waar onze dochter kan groeien en bloeien. Waar ze speelt en spelenderwijs ook wat leert. Waar ze zich goed voelt. Dit vonden wij, want onze dochter heeft het ontzettend naar haar zin bij Mimpi. Bij het ophalen krijgen we een prettige update, er wordt met onze dochter gespeeld, maar ook gekeken naar haar ontwikkeling. Op een fijne wijze. Erg leuk vind ik haar schriftje, waarin verslag wordt gedaan van wat ons meisje die dag heeft mee gemaakt. Het voelt gewoon goed, dus wij bevelen Mimpi van harte aan!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Lieve leid(st)ers

Opvang bij Mimpi van februari 2014 tot heden

Het is een heerlijk kinderdagverblijf met hele lieve leidsters het is niet zo heel groot waardoor het een beetje huiselijk is. Al met al ik ben helemaal niet van de kinderdagverblijven maar mijn kleine meid laat ik compleet gerust achter bij deze lieve leidsters!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Opvang bij Mimpi van februari 2014 tot heden

Onze kindjes hebben het erg leuk gehad bij Mimpi. Ze hebben er ook veel geleerd. Mimpi is een aanrader.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, De overgang naar school verloopt erg goed dankzij de samenwerking met de scholen

Opvang bij Mimpi van augustus 2008 tot april 2012

Fijne en huiselijke sfeer. Mijn zoontje gaat er vanaf 3 maanden al met heel veel plezier er heen hij is nu 3 en als ik hem op kom halen probeerde hij zo veel mogelijk tijd te rekken om langer te mogen blijven! Hij is behoorlijk een aandacht vragertje en krijg de aandacht die hij nodig heeft. Er is veel aandacht voor dingen ontdekken en proeven (eigen groenten en fruit uit ’t tuintje proeven). Ook het stimuleren van zelfstandigheid is belangrijk en wordt veel aan gedaan. Ik vond ’t moeilijk om m’n kindje bij “vreemden” achter te laten, maar ben heel blij met mijn keuze voor Mimpi!

Pluspunten: Prettige sfeer, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Opvang bij Mimpi van juni 2011 tot heden

We rijden ervoor om! Onze zoon is altijd met veel plezier naar Mimpi gegaan. Voor ons vanzelfsprekend dat nu ook onze dochter (2) naar Mimpi gaat! Met veel plezier! De leidsters zitten boordevol leuke ideeën en iedere dag (2 dgn opvang) is een feestje! Sinterklaas op de rondvaartboot, een konijn en een groente tuintje, met mooi weer naar het Jagersplas, een echte dansjuf die komt dansen met de kinderen, liedjes zingen die wij (de ouders) niet kennen, dagje Artis en zoveel meer! Attent van de leidsters om ook een zelfgemaakt kadootje te krijgen als mama of papa jarig is en kan zo nog even doorgaan! Kortom; geen enkel minpuntje kan ik verzinnen!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Zorg & aandacht, Inclusief luiers, lunch & drinken

Opvang bij Mimpi van oktober 2011 tot heden

Fijne en huiselijke sfeer. Mijn zoontje gaat er vanaf 3 maanden al met heel veel plezier er heen hij is nu 3 en als ik hem op kom halen probeerde hij zo veel mogelijk tijd te rekken om langer te mogen blijven! Hij is behoorlijk een aandacht vragertje en krijg de aandacht die hij nodig heeft. Er is veel aandacht voor dingen ontdekken en proeven (eigen groenten en fruit uit ’t tuintje proeven). Ook het stimuleren van zelfstandigheid is belangrijk en wordt veel aan gedaan. Ik vond ’t moeilijk om m’n kindje bij “vreemden” achter te laten, maar ben heel blij met mijn keuze voor Mimpi!

Pluspunten: Prettige sfeer, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Opvang bij Mimpi van juni 2011 tot heden

We rijden ervoor om! Onze zoon is altijd met veel plezier naar Mimpi gegaan. Voor ons vanzelfsprekend dat nu ook onze dochter (2) naar Mimpi gaat! Met veel plezier! De leidsters zitten boordevol leuke ideeën en iedere dag (2 dgn opvang) is een feestje! Sinterklaas op de rondvaartboot, een konijn en een groente tuintje, met mooi weer naar het Jagersplas, een echte dansjuf die komt dansen met de kinderen, liedjes zingen die wij (de ouders) niet kennen, dagje Artis en zoveel meer! Attent van de leidsters om ook een zelfgemaakt kadootje te krijgen als mama of papa jarig is en kan zo nog even doorgaan! Kortom; geen enkel minpuntje kan ik verzinnen!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Zorg & aandacht, Inclusief luiers, lunch & drinken

Opvang bij Mimpi van oktober 2011 tot heden

Super zijn ze! Toen ik voor de eerste keer opbelde of het goed was dat we kwamen kijken bij Mimpi en vroeg wanneer het zou kunnen, was het gelijk van ‘als je tijd heb mag je gelijk komen’. Helemaal super, zijn ook bij ander KdV geweest en dan konden we over een week wel een afspraak maken om te kijken. Omdat we een binnenvaartschip hebben konden we niet echt zeggen of ze op de afgesproken dagen altijd kon komen. Dit was helemaal geen probleem een belletje was voldoende. Net zoals extra dagen, als er plek was kon dit ook gewoon. M’n meis heeft het prima naar haar zin gehad. Lekker knutselen, uitstapjes,buitenspelen, in de tuin meehelpen, Lumi het konijn voeren,met de lampion door de buurt, sint en pieten die langs kwamen en wat in de schoen deden een feestje met verjaardagen en een cadeautje erbij en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Gewoon een super leuke opvang. Lekker huiselijk, niet het steriele idee wat ik bij het andere KdV had. Heb m’n meisje altijd met een gerust hart achtergelaten.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Opvang bij Mimpi van juni 2013 tot augustus 2014

Ik heb een tweeling van bijna 4 en zij hebben het altijd naar hun zin bij Mimpi. Vaak als ik ze ophaal willen ze niet met mij mee naar huis. Ze zeggen dan mam ben je er nu al weer! Ik denk dat dit dan wel genoeg zegt over hoe het gaat bij Mimpi. Ze leren er heel veel; liedjes , tellen, samen spelen , knutselen, ze maken erg leuk dingen met bijvoorbeeld moederdag enz. Ik ben zeer te spreken over Mimpi en vind het eigenlijk wel een beetje jammer dat mijn meiden straks 4 jaar zijn.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Opvang van november 2010 to: augustus 2014

Ik ben nu 2,5 jaar en speel meerdere dagen per week in het kinderdagverblijf van mijn mama. Ik vind het héél erg leuk en heb er veel plezier! Ik vind het vooral heel erg leuk om met de andere kindjes te spelen en dierentuinen te maken met de speelgoeddiertjes. Mijn mama laat me met een gerust hart achter. De leidsters doen veel leuke dingen met ons , zowel binnen áls buiten. We knutselen, zingen,dansen, maken muziek, bakken koekjes en nog véél meer ! Regelmatig komt juf Eszter om ons peuterdanslessen te geven…dit vind ik nog een beetje spannend, maar ik vind het wel heel leuk om naar de andere dansende kindjes te kijken ! We hebben ook een konijntje in de tuin én een moestuintje ! Als mama of papa me weer op komen halen, lezen we samen het dagverslagje in mijn schriftje en vertel ik honderduit wat ik allemaal heb gedaan … van al dat spelen word ik wel een beetje moe en daarom slaap ik meestal als een roos na een dagje Mimpi…:-)

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Mijn kindje is gek op alle leidsters !,

Opvang van maart 2012 tot heden